Makelaar in

Stadionbuurt

Maak vrijblijvend een afspraak

Verkoopmakelaar in de Stadionbuurt , Amsterdam

Roy Klaasen Makelaardij, uw vertrouwde partner voor het verkopen van woningen in de historische en levendige Stadionbuurt. Als ervaren verkoopmakelaar begrijpen wij dat het verkopen van uw huis een belangrijke stap is, waarbij u de beste prijs wilt krijgen voor uw waardevolle bezit. Of het nu gaat om een investeringsobject of uw eigen thuis, wij staan klaar om u te begeleiden door het verkoopproces met onze expertise en kennis van de lokale markt.

De Stadionbuurt kan grofweg worden onderverdeeld in drie gebieden:

De Bertelman pleinbuurt en Marathonbuurt, gelegen ten noorden van de Stadionweg, bestaat voornamelijk uit kleine sociale huurwoningen uit de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw.

De Van Tuyll van Serooskerkenbuurt, ten zuiden van de Stadionweg, kenmerkt zich door particuliere huurwoningen met een minderheid aan koopwoningen uit dezelfde periode.

De buurten ten westen van de Amstelveenseweg en ten zuiden van het Olympiakanaal, omvatten de woonbotenkolonie aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier, een nieuwbouwwijk met ruim 900 appartementen gebouwd tussen 2004 en 2008.

Roy Klaasen uw verkoopmakelaar in Amsterdam

Uw makelaar in Stadionbuurt, Amsterdam

Ontwikkeling en Architectuur in de Stadionbuurt:

Een architect ontwierp een raamwerkplan met tal van vereisten voor de architecten van de woningbouwverenigingen die zouden worden uitgenodigd om ontwerpen te maken. In overleg met de verenigingen wees Gratama de architecten voor verschillende projecten aan. Onder hen waren Guillaume la Croix voor Rochdale, Cornelis Blaauw voor Onze Woning, Tjeerd Kuipers, Arnold Ingwersen en Ernst Roest voor de christelijke woningbouwvereniging Patrimonium, Willem Noorlander voor Ons Belang, Nico Lansdorp voor de gemeentelijke Dienst der Publieke Werken (waar hij werkzaam was), August Sevenhuysen voor De Dageraad, Gerrit Versteeg en Jan Gratama (zelf) voor de Algemeene Woningbouwvereeniging, J.J.L. Moolenschot voor Het Oosten, Lambertus Zwiers voor Ons Huis en Jan Kuyt Wzn. voor de katholieke woningbouwvereniging Dr. Schaepman. Ook kreeg de gereformeerde architect Ernst Roest de opdracht om een protestants-christelijke basisschool in de Speerstraat te ontwerpen.

Aantal in woners in de Stadionbuurt

Het aantal inwoners van de Stadionbuurt is tussen 2013 en 2023 toegenomen van 11.288 tot 11.770, wat neerkomt op een kleine groei van 4,27%. Het gemiddelde verschil per jaar gedurende deze periode bedroeg 48 personen, oftewel 0,42%. Over het geheel genomen vertonen de gegevens een lichte stijgende trend: de cijfers stijgen vaker wel dan niet.

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in de Stadionbuurt is gestegen van €319.000 in 2013 tot €568.000 in 2023, wat een toename van 78% betekent. Het gemiddelde verschil per jaar gedurende dezelfde periode bedroeg €24.900, oftewel 6,3%. Ook hier is er een lichte stijgende trend te zien in de tijd: de cijfers groeien vaker wel dan niet.

Waarom Roy Klaasen Makelaardij?

Wij begrijpen dat elke woning uniek is en daarom bieden wij een persoonlijke en professionele benadering. Van een uitgebreide waardebepaling tot het opstellen van een aansprekende verkoopbrochure, van het adverteren van uw woning tot het onderhandelen met potentiële kopers – wij staan voor u klaar om het verkoopproces soepel te laten verlopen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de verkoop van uw woning in de prachtige Staatsliedenbuurt.


Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken