Makelaar in

de Jordaan

Maak vrijblijvend een afspraak

Verkoopmakelaar in de Jordaan

Bent u op zoek naar een betrouwbare verkoopmakelaar in de Jordaan? Roy Klaasen Makelaardij jouw ervaren partner voor vastgoedtransacties in deze buurt. Of je nu jouw woning wilt verkopen, een huis wilt aankopen, of deskundig advies nodig hebt over de vastgoedmarkt, wij zijn er om je te assisteren, altijd op basis van no cure, no pay.

De Jordaan, gelegen in het hart van Amsterdam, Nederland, wordt begrensd door de Prinsengracht, Brouwersgracht, Singelgracht en Leidsegracht. Historisch gezien fungeerde de Jordaan als een typische volksbuurt met tal van ambachtslieden en kleine bedrijven. De wijk werd geïntegreerd in de Amsterdamse vesting tijdens de Derde Uitleg in de eerste helft van de 17e eeuw. 

De stedenbouwkundige structuur volgt de originele verkaveling met ontginningssloten uit het polderlandschap dat rond 1100 werd aangelegd. Tijdens de aanleg van de Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht werd dit landschap omgevormd tot een halve cirkel rondom de oude stadskern, waardoor de straten en grachten van de Jordaan bijna allemaal schuin ten opzichte van de Prinsengracht lopen en niet goed aansluiten op de aangrenzende straten en bruggen van de welvarende grachtengordel. Deze gebrekkige aansluiting resulteerde in huizen aan het einde van de straten en grachten met scherpe of stompe hoeken. De oorspronkelijke schuine veenverkaveling is nog steeds zichtbaar bij de straten en steegjes die direct aansluiten op de ontginnings-as: de Nieuwendijk en de Kalverstraat, die samen de rivierdijk vormden langs de Amstel.

Gemiddelde WOZ-waarde van woningen in de Jordaan

Tussen 2013 en 2023 is het inwoneraantal van de Jordaan gestegen van 19.282 tot 19.545, wat neerkomt op een stijging van 1,36%. Het gemiddelde jaarlijkse verschil over deze periode bedroeg 26 inwoners (0,14%). De data tonen een lichte stijgende trend, waarbij de cijfers vaker wel dan niet toenemen. De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in de Jordaan is gestegen van €318.000 in 2013 tot €567.000 in 2023, wat een stijging van 78% vertegenwoordigt. Het gemiddelde jaarlijkse verschil over deze periode bedroeg €24.900 (6,2%). Ook hier is een lichte stijgende trend waarneembaar, waarbij de cijfers vaker wel dan niet stijgen.

De Jordaan staat bekend als een van de meest iconische buurten van Amsterdam. Ooit een levendige volksbuurt met een rijke geschiedenis, is de Jordaan tegenwoordig een geliefde buurt waar je net zo makkelijk een biertje en bitterballen kunt krijgen als een microfoon om mee te zingen in de kroeg. Bovendien is de buurt bezaaid met kunstgaleries en unieke musea waar je je ogen uitkijkt.

De buurt 

Voor liefhebbers van verse producten en unieke items zijn er tal van markten te vinden in de Jordaan, elk met hun eigen verhalen. De Noordermarkt, die al 400 jaar bestaat in 2023, biedt een uitgebreid en gevarieerd assortiment, van boeken tot brood, bloemen en verse biologische producten, tot tassen, tapijten, antieke tegels en textiel. De Lindenmarkt, gelegen op de Lindengracht, is een druk bezochte warenmarkt van maar liefst 900 meter lang, met meer dan 230 marktkramen die verschillende soorten producten aanbieden, zowel vers als verpakt. Voor wie vermoeide benen heeft na het struinen langs de kramen, is er altijd een plekje om neer te strijken voor een kopje koffie of iets sterkers, zoals Café Thijssen aan het einde – of het begin – van de markt.

Roy Klaasen uw verkoopmakelaar in Amsterdam

Uw Verkoopmakelaar in deJordaan

Als u kiest voor de beste makelaar in Amsterdam, bent u verzekerd van een snelle realisatie van uw droomhuis in de Jordaan. Ook voor het verkopen van uw woning kunt u rekenen op Roy Klaasen makelaardij. Wij bieden diverse voordelen, waaronder:

1. Lokale expertise

Ons toegewijde team van makelaars kent de Jordaan en het centrum als geen ander. We beschikken over diepgaande kennis van de buurten, lokale markttrends en vastgoed in dit dynamische gebied. Onze lokale expertise stelt ons in staat om je goed advies te geven en de beste ondersteuning te bieden.

2. Persoonlijke benadering

Als makelaar in de Jordaan staan wij bekend om onze persoonlijke benadering. We begrijpen dat vastgoedtransacties belangrijke beslissingen zijn en streven ernaar om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze makelaars nemen de tijd om jouw wensen en behoeften te begrijpen, zodat we een passend aanbod op maat kunnen bieden.

3. Uitgebreide diensten

Of je nu een woning wilt verkopen, kopen of huren, wij bieden een breed scala aan diensten om aan al jouw behoeften tegemoet te komen. Van marktonderzoek en prijsbepaling tot marketingstrategieën en onderhandelingen, wij begeleiden je door het hele proces.

Onze diensten in de Houthavens

Als makelaar in Amsterdam bieden wij verschillende diensten aan, waaronder:

1. woning verkopen in de Houthavens?

Wil je jouw huis verkopen in de Jordaan? Als verkoopmakelaar in de Jordaan zetten we ons in om de beste prijs voor jouw woning te realiseren. We gebruiken strategische marketingtechnieken en onderhandelen namens jou, met no cure, no pay. Wij brengen alleen bemiddelingskosten in rekening bij een daadwerkelijke verkoop.

2. Aankoopbegeleiding

Op zoek naar jouw droomhuis in de Jordaan? Als aankoopmakelaar in de Jordaan helpen wij je bij het vinden en aankopen van je ideale woning. Met toegang tot een breed netwerk en actuele marktinformatie, zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerde beslissingen neemt.

3. Advies op maat

Elke vastgoedsituatie is uniek. Daarom bieden wij advies op maat dat aansluit op jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om investeringsadvies, vastgoedontwikkeling of juridische bijstand, wij staan klaar om je te begeleiden.

Makelaar in de Jordaan inschakelen? Neem contact op

Wil je direct contact opnemen met onze verkoopmakelaar in de Jordaan? Wij helpen je graag met het kopen of verkopen van je woning. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek voor meer informatie


Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken